Si te gusta lo que ves, puedes compartirlo:

Tai Chi Chuan


El Tai Chi Chuan es un art marcial originari de Xina.

 

Normalment s'el coneix com Tai Chi. La diferència es que Tai Chi, en realidat, es el concepte i la comprensió de les corrents energètiques Yin i Yang. I Tai Chi Chuan es el nom de l'art marcial. 

 

En el Tai Chi escalfem amb exercicis per les articulacions i els tendons i lligaments. A vegades, per escalfar, utilitzem estiraments de Chi Kung.

 

Fem uns exercicis de Chi Kung intern per cultivar la energia en el Tantien. Energia necessària per la pràctica del Tai Chi Chuan.

 

Treballem les Formes que son diferents moviments encadenats como si fos una coreografia de ball. Aquest moviments son moviments de defensa i atac que serveixen per defensar-se d'una agressió devant d'un enemic.

 

Amb els moviments de la Forma es treballen diferents aspectes: respiració, mobilitat, equilibri, concentració, etc...

 

El Tai Chi va evolucionant cap a Formes més llargues i complexes i a vegades ràpides o amb moviments explosius (Fajin) i inclús s'utilitzent armes de combat (espasa, sable, pal, llança, banu, etc...)

 

També es treballa el Tui Shou que significa mans que empenyent i que ens permet experimentar en el propi cos el concepte del Yin i del Yang. Ens permet arribar a un nivell de relaxació més alt, tant física com mentalment. I ens introdueix a la pràctica marcial.

 

El tipus de moviments (bàsicament circulars tant individuals como en parella) i la forma d'executar-los (en armonia tot el cos) fan del Tai Chi Chuan un exercici molt saludable i de grans beneficis, molt recomenat per els metges i servint, també, como un sistema de defensa tant físic com emocional.

 

Els moviments suaus i circulars acompanyats amb la respiració abdominal, que caracteritzen la seva pràctica, el fan que sigui un exercici d’uns beneficis molt adients per el nostre cos i la nostra ment.

 

La pràctica regular i continuada del Tai Chi et va porporcionant múltiples beneficis:

 

- Físicament: tonifica la musculatura i alivia les contractures musculars, corregeix desviacions i enforteix la columna vertebral (eix fonamental del nostre aparell locomotor). També calma dolors en articulacions, tendons i lligaments.

- Internament: regula l’aparell digestiu, respiratori i cardiovascular i el sistema nerviós.

- Mentalment: et proporciona calma mental, ralaxació i concentració.

- Altres beneficis: millora de l’equilibri, la coordinació i la memòria.

 

En la práctica del Tai Chi Chuan es treballa:

 

- Chi Kung

- Tui Shou

- Taolu (formes, tant de ma buida com amb armes)

- Meditació

 

Tot això practicat amb paciència i perseverància aporta els beneficis per la salut esmentats anteriorment.